Fakültemizde Geleneksek Çocuk Oyuncakları Sergisi Düzenlendi.

24.05.2024 08:16

Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Sınıf Öğretmenliği üçüncü sınıf öğrencileri Dr. Öğretim Üyesi Emir Feridun Çalışkan'ın yürüttüğü Geleneksel Çocuk Oyunları dersi kapsamında “Geçmişten Günümüze: Geleneksel Çocuk Oyuncakları Sergisi” düzenledi. Öğrencilerin unutulmaya yüz tutmuş el yapımı oyuncakları sergiledikleri etkinlikte 92 farklı oyuncak ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Serginin açılışında konuşan Dr. Emir Feridun Çalışkan, teknolojinin hızlı gelişimi ve dijitalleşme ile birlikte çocukların oyuncaklarının ve oyun alışkanlıklarının da büyük bir dönüşüm geçirdiğini ancak geleneksel çocuk oyunlarının çocukların fiziksel, zihinsel, sosyal, duygusal ve dil gelişiminde ve toplumsal değerlerin aktarımında çok önemli bir rolü olduğunu söyledi. Unutulmaya yüz tutmuş bu oyun ve oyuncakların sergilenmesindeki hedeflerinin kültürel mirası yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak olduğunu ifade eden Dr. Çalışkan “Sergimize gelen ziyaretçilerimizi geçmişin oyun dünyasında nostaljik bir yolculuğa çıkarmayı hedefliyoruz.” dedi.

Sergiyi ziyaret eden Muş Alparslan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Alican öğrencilerle keyifli sohbetler gerçekleştirerek oyuncakları inceledi. Ayrıca Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Dr. Öğr. Üyesi Veysel Emir Eke, Temel Eğitim Bölüm Başkanı Doç. Dr. Abdulhamit Karademir, Sınıf Eğitimi Anabilim Dalından ve farklı bölümlerden birçok öğretim elemanı ve öğrenci sergiyi ziyaret etti. Ziyaretçiler tarafından oldukça keyifli bulunan sergi büyük beğeni topladı.