EĞİTİM FAKÜLTESİ

Okul Öncesi Öğretmenliği Programı Uygulama Sınıfı Açılışı Gerçekleştirildi.

17.05.2024 06:29

Fakültemiz Temel Eğitim Bölümü Okul Öncesi Eğitimi Anabilim Dalı öğrencilerinin pratik becerilerini geliştirebilecekleri uygulama sınıfının açılışı gerçekleştirildi.

Öncü adımlardan biri olan bu girişim, okul öncesi eğitim alanında önemli bir boşluğu doldurarak öğrencilere daha etkili bir öğrenme deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Hayata geçirilen yeni uygulama sınıfının okul öncesi eğitimdeki pratik ihtiyaçları karşılaması ve ayrıca, bu sınıfın öğrencilere saha deneyimi kazandırarak teorik bilgilerini pratikte uygulama imkanı yaratması hedefleniyor.
Okul Öncesi Uygulama Sınıfı'nın açılışına Rektör Prof. Dr. Mustafa Alican’ın yanı sıra Rektör Yardımcımız ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Genel Sekreter Harun Demir, akademisyenler ve öğrenciler de katıldı.

Bu yeni uygulama sınıfıyla öğrencilere gerçek dünya deneyimi kazandırarak mezuniyet sonrası iş hayatlarına daha hazırlıklı bir şekilde adım atmalarına yardımcı olmayı hedeflerken, bu bağlamda öğrencilerin öğrenme merkezlerini, sınıf dizaynını ve öğretim materyallerini etkin bir şekilde kullanmalarını sağlayacak pratik beceriler geliştirmelerine katkıda bulunması bekleniyor.