EĞİTİM FAKÜLTESİ

Renkli Düşlerin 23 Nisan Şenliği

17.05.2024 06:17

Bu yıl 104. yıl dönümünü kutladığımız bağımsızlık ve egemenliğimizin bir göstergesi olarak çocuklara armağan edilen bu özel ve önemli günü kutlamak amacıyla Renkli Düşler Okul Öncesi Topluluğu, Doç. Dr. Esra DEMİR ÖZTÜRK danışmanlığında çocuklar için “Renkli Düşlerin 23 Nisan Şenliği” programını hazırladılar. Program içerisinde, okul öncesi öğretmenliği bölümü öğrencilerinin oluşturmuş oldukları yüz boyama stantlarının yanı sıra palyaço gösterileri, şiir, ritim ve dans gösterileri ve yarışmalar yer almaktadır. Yüz boyama stantlarında;  programa gelen davetli çocuklar ve yetişkinlerle birlikte yüz boyama etkinlikleri program öncesinde gerçekleştirildi. Ardından Renkli Düşlerin 23 Nisan Coşkusu adıyla düzenlemiş olduğumuz 23 Nisan Şenliği programına geçildi. İlk olarak Saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından Açılış konuşmalarıyla başlayan programda, Renkli Düşler Topluluğu Akademik Danışmanı Doç. Dr. Esra DEMİR ÖZTÜRK tarafından açılış konuşması yapıldı. Ardından Kumluca İlkokulu Müdürü Mehmet Ferit GERGİN'in günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları yer aldı. Akabinde Renkli Düşler Topluluğu, hazırlamış oldukları; palyaço gösterisi, çocuk şarkıları-koro, ritim dansı ve yarışmalı oyunların yer aldığı birbirinden farklı etkinlikler sergilendi. Ayrıca Renkli Düşler Topluluğunun paydaş okulu olan Kumluca İlkokulu çocuklarının gösterileri de programda yerini aldı. Programa kumluca köyü çocuk ve ebeveynlerin ilgisi büyüktü. Topluluk Akademik danışmanı Doç. Dr. Esra Demir- Öztürk, çocuklara yeni bir şeyler katmanın ve bu özel günün hediye edildiği çocuklarla kutlamanın sevincini yaşadıklarını belirtti.