İkinci kez kabul edilen “Öğretmen Adayları ile Çevrim İçi Öğrenme Ortamında Deprem Farkındalığı Eğitimi-II” TÜBİTAK 2237-A etkinliği başarıyla tamamlandı.

01.02.2024 08:44

Yürütücülüğünü Eğitim Fakültesi Temel Eğitimi Bölümü Sınıf Eğitimi ABD öğretim üyesi Doç.Dr. Ayça KARTAL’ın yaptığı, TÜBİTAK 2237-A Bilimsel Eğitim Etkinlikleri Desteği kapsamında ikinci kez desteklenmeye layık görülen “Öğretmen Adayları ile Çevrim İçi Öğrenme Ortamında Deprem Farkındalığı Eğitimi-II” etkinlikleri başarıyla tamamlandı.

Öğretmen Adayları ile Çevrim İçi Öğrenme Ortamında Deprem Farkındalığı Eğitimi-II etkinliğinde öğretmen adaylarına deprem farkındalığı eğitiminde dijital yaklaşımın önemine yönelik farkındalık kazandırmak ve Web 2.0 destekli etkinlik tasarlama becerisi kazandırmak hedeflenmiştir. Bu çerçevede farklı disiplinler için ortak tema olan deprem konusunda öğretmen adaylarının bilgi ve deneyimlerinin de artırılması amaçlanmıştır. Projeye MUŞ ALPARSLAN Ü. SÜLEYMAN DEMİREL Ü., KAHRAMANMARAŞ SÜTÇÜ İMAM Ü., KİLİS 7 ARALIK Ü., ONDOKUZ MAYIS Ü., GİRESUN Ü., DÜZCE Ü., RECEP TAYYİP ERDOĞAN Ü., KTO KARATAY Ü. olmak üzere 9 farklı üniversiteden 33 öğretmen adayı katılım göstermiştir. Muş Alparslan Üniversitesi ile birlikte Trabzon Üniversitesi, Düzce Üniversitesi, Amasya Üniversitesi, Giresun Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Muş İl Emniyet Müdürlüğü ve Rize-Fındıklı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün yer aldığı projede Sınıf Öğretmeni, Sosyal Bilgiler Öğretmeni ve Fen Bilgisi Öğretmen adaylarına çevrim içi deprem farkındalığı eğitimi verilmiştir.

Yürütücülüğünü Doç. Dr. Ayça KARTAL’ın yaptığı etkinlikte Muş Alparslan Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Ayten ARSLAN, Doç. Dr. Erdinç ÖCAL, Dr. Öğr. Üyesi İskender DÖLEK, Arş. Gör. Betül GÖKCE, Arş. Gör. Hatice Büşra YILMAZ TAM, Öğr. Gör. Zeyneb TÜRKOĞLU; Sağlık Bilimleri Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Cuma FİDAN; Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nden Dr. Öğr. Üyesi Nihal DULKADİR YAMAN, Muş İl Emniyet Müdürlüğü’nden Şube Müdürü Abdullah GENÇAY; Trabzon Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Ayşegül ŞEYİHOĞLU, Düzce Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. Elif GÜVEN DEMİR, Dr. Öğr. Üyesi Pınar ÖZDEMİR, Dr. Öğr. Üyesi İbrahim DUMAN, Amasya Üniversitesi’nden Doç. Dr. Önder ERYILMAZ, Giresun Üniversitesi’nden Canan ÇOLAK YAKAR, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden Şuayip ŞEYİHOĞLU ve Rize Fındıklı Çağlayan Osman Hacıalioğlu Ortaokulu’ndan Dr. Aygül KARTAL yer almıştır.

Daha fazla bilgi için https://www.depremfarkindalikegitimi.com adresini ziyaret edebilirsiniz.