EĞİTİM FAKÜLTESİ

Fakültemizde Dönem Sonu Hüsn-i Hat Sergisi Gerçekleştirildi.

24.01.2024 13:58

Fakültemiz Sınıf Öğretmenliği ve Sosyal Bilgiler Öğretmenliği öğrencileri, 2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı güz döneminde seçmeli ders programı olarak "Geleneksel Türk Sanatları" dersi kapsamında geleneksel Türk el sanatları, özellikle de hat, tezhip, ebru ve minyatür sanatlarına dair teorik eğitimler aldı.

Öğrencilerimiz, teorik derslerin ardından Hattat Dr. Öğretim Üyesi Şükrü Bilici rehberliğinde, hüsn-i hat eserleri oluşturma sürecinde bireysel olarak hüsn-i hat eserleri meydana getirme başarısını gösterdi. Toplamda 17 eser, Eğitim Fakültesi Hacı Bektaşi Veli ofislerinde düzenlenen sergide ziyaretçilere sunuldu.

Sergide, öğrencilerin "Sülüs" ve "Talik" hat yazı türlerinden türetilmiş eserleri, geniş bir ilgiyle karşılandı. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Kenan Yıldırım, Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcıları Doç. Dr. Bayram Arıcı, Dr. Öğr. Üyesi Veysel Emir Eke, Fakülte Sekreteri Ali Çobanlı, ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyeleri sergiyi ziyaret ederek, eserler hakkında öğrencilerle detaylı bir şekilde görüşerek, bilgi aldı. Rektörümüz Prof. Dr. Mustafa Alican, öğrencilerin ürettikleri eserler için takdirlerini dile getirerek, sanatın eğitimdeki önemini vurgulayarak, öğrencilere bu alandaki ilgilerini sürdürmeleri çağrısında bulundu.

Rektörümüz, akademik başarıların yanı sıra sanatsal faaliyetlerin de insan psikolojisine olumlu etkiler sağladığını ifade ederek, öğrencilere sanatla olan ilişkilerini güçlendirmeleri ve bu alandaki yeteneklerini geliştirmeleri konusunda teşvikte bulundu.